9000 .eu domeinnamen terug in verkoop gebracht

EURid, de .eu registrar, heeft een wettelijk verbod ten uitvoer gebracht, waardoor het meer dan 9.000 .eu domeinnamen kon terugroepen als gevolg van een beslissing van het Hof van Beroep in Brussel.

post-image-3

In 2006 had EURid, registrar voor de .eu domeinnamen, een gerechtelijk vervolgingen ingesteld toen het vaststelde dat bijna 9.000 .eu domeinnamen door een derde geregistreerd waren, wat een inbreuk betekent op het reglement voor de .eu registraties.

Nadat het een zekere tijd had laten verstrijken, waarin men in beroep kon gaan en juridische advies kon zoeken, is EURid nu gerechtigd om het wettelijk verbod (dat al 12 maand oud is!) uit te voeren en om de betrokken .eu domeinnamen te herroepen.

Na een quarantaineperiode zullen deze domeinnamen op 24 en 25 oktober 2011 gedurende 48u vrijgemaakt worden, en zullen dan geregistreerd kunnen worden volgens het principe "wie eerst komt, wordt eerst bediend". Elke persoon, organisatie of bedrijf met domicilie in de Europese Unie komt in aanmerking voor het registreren van de domeinnamen.

De lijst met de teruggeroepen .eu domeinnamen vindt u op het adres: http://link.eurid.eu/revoked_names.

Back to top button
Close
Close