De sociale netwerken creëren duizenden jobs dankzij de Apps!

Het sociale netwerk Facebook zou wereldwijd al meer dan 180.000 jobs gecreëerd hebben, dankzij de dynamiek van de uitgevers van applicaties, die leven van dit speciale ecosysteem.

post-image-3

Een Amerikaans universitair onderzoek (Robert H. Smith managementschool van de universiteit van Maryland) brengt aan het licht dat de sociale mediaplatformen een nieuwe, bloeiende economie gecreëerd hebben, en zo voor 180.000 rechtstreekse en onrechtstreekse jobs gezorgd zouden hebben. Met positieve gevolgen voor de Amerikaanse economie die op verschillende miljarden dollar geschat worden.

Het meest optimistisch scenario van dit onderzoek schat het aantal jobs dat dankzij deze op het ontwikkelen van apps gebaseerde economie gecreëerd werd op 235.644, waarvan 53.000 rechtstreeks toe te schrijven zijn aan de uitgevers van programma`s. Wat een 12 tot 15 miljard dollar betekent in loon en andere voordelen voor de economie.

Ter herinnering: meer dan 750.000 miljoen Facebook gebruikers installeren niet minder dan 20 miljoen applicaties per dag. De uitgever van de Zynga games, die aan de basis ligt van titels zoals Mafia Wars en Farmville, stelt op zijn eentje een 2.000 personeelsleden tewerk!

Back to top button
Close
Close