Het mobiele internetverkeer verdubbelt in België!

De laatste mobiele rapporten van Google Analytics geven weer hoe de inburgering van mobiel internet in België evolueert. De kaap van de 2% is ruim overschreden! Een groei die exclusief getrokken wordt door iOS en Android.

post-image-3

Een eerste grote trend die het SEM agentschap Semetis aan het licht brengt, dat aan de basis ligt van dit onderzoek: het mobiele internet in België (tablets en smartphones) zet haar sterke groei verder. De kaap van 2% verkeer naar websites vanop smartphones of tablets is nu gerond, met een piek van 2,66% in oktober! Ter herinnering, de grens van 1% werd pas in het begin van 2011 overschreden. Het verkeer is dus in 9 maanden tijd verdubbeld.

Een tweede lering die men kan trekken uit de statistieken: de iPad blijft  de kapitein van internettoegang vanop een mobiel toestel in ons land, vooral omdat de tablet van Apple terrein blijft winnen: zij gaat nu lopen met 45% van het totale mobiele verkeer.

Een derde element om te onthouden: het Android OS (Google) zet zijn groei verder, en is nu goed voor 20% van het mobiele verkeer in België.

Bij de andere mobiele besturingssystemen stelt Semetis een constante daling vast: zij zijn nu goed voor 3,17% tegenover 11% verleden jaar.

Wat tot het besluit leidt dat Apple veruit het belangrijkste mobiele platform blijft in België met een marktaandeel van 76%. Daarachter volgt Android, dat van 16,55% naar 20,63% gaat. Microsoft, Nokia en BlackBerry onderscheiden zich nog altijd door hun quasi non-existentie!

Wat het agentschap Semetik tot de voorspelling leidt dat "het mobiele verkeer 3% zou bereiken tegen einde dit jaar".

Back to top button
Close
Close