Twitter vernieuwt zijn site en verwelkomt de merken

Twitter heeft zijn grootste esthetische wijziging aangekondigd sinds zijn lancering in 2006: een facelift die betrekking heeft op zowel de website als de iOS en Android apps. De bedoeling is dat men gemakkelijker content, personen, en nu ook merken ontdekt.

post-image-3

De interface is nu minder intimiderend voor de nieuwkomer, en moedigt hem aan om op de pagina te blijven. Het is de bedoeling om het imago van de dienst te veranderen, die tot nu vooral beschouwd wordt als een hub van trendy onderwerpen; voortaan wordt meer de nadruk gelegd op het feit dat men met Twitter ook het laatste nieuws kan ontdekken en de laatste nieuwe informatie over de onderwerpen waarvoor men interesse heeft. De nieuwe versie van Twitter draait rond vier elementen: "Home", "Connect", "Discover", en "Me", die elk hun eigen tabblad kregen.

Home is de plek waar u alle tweets zal vinden van de mensen die u volgt. Zij verschijnen nu rechts op het scherm, en de foto`s, video`s en conversaties zijn in deze stroom geïntegreerd, zodat men zijn homepagina niet meer moet verlaten om een conversatie te kunnen volgen. "Connect" werkt als de @mentions pagina vroeger. U kan er zien wie u volgt, wie uw tweets als favoriet gemarkeerd heeft, of wie uw @twitternaam vermeld heeft. "Discover" is een persoonlijke hub waar u interessante leden kan ontdekken, de nieuwste trends op de site, en  onderwerpen die u wenst te volgen.

Bij "Me" tot slot vindt u al uw persoonlijke informatie op één plek bijeengebracht. Het dient een beetje als visitekaart: de andere leden kunnen hier meer te weten komen over u, uw foto`s, video`s bekijken, uw geografische locatie, en een link naar uw website. De Tweet button staat nu in de hoek bovenaan rechts van de pagina, zodat u op elk moment kan tweeten.

In het kielzog van Facebook en Google+ rolt Twitter nu ook het rode tapijt uit voor de merken, en onthult het accounts specifiek voor de bedrijven. Deze pagina`s kunnen gebruikt worden door de marketingdiensten om geavanceerde profielen aan te maken van hun bedrijf, en om de tweets in het oog te houden die door de bezoekers verzonden worden.

De mobiele internauten zullen als eerste de nieuwe versie van Twitter kunnen ontdekken op iPhone, Android en de mobiele site van Twitter. Deze nieuwigheden zullen in de volgende weken stilaan uitgerold worden. Hebt u haast, dan kan u deze nieuwigheden al in avant-première bekijken op uw computer, door een mobiele versie van Twitter te downloaden.

Relaxnews
Meer info op: http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close