Facebook, Twitter en e-mails meer verslavend dan sigaretten of alcohol

Een onderzoek uitgevoerd door de Chicago Booth School of Business bij meer dan 200 volwassenen, brengt aan het licht dat het verlangen naar slaap en seks weliswaar het sterkste blijven, maar dat de aantrekkingskracht van de media en het werk het moeilijkst te weerstaan is.

post-image-3

Tijdens dit onderzoek naar het in toom houden van verlangens hebben 205 volwassenen een toestel gedragen dat in totaal 7827 rapporten registreerde over hun dagelijkse verlangens. De verlangens naar slaap en seks waren het sterkste, terwijl het verlangen naar media en het werk de gevoelens blijken te zijn waaraan men  het moeilijkste kan weerstaan.

De wetenschappers hebben ontdekt dat slaap en  hobby`s problematische verlangens zijn, wat suggereert dat er een "alomtegenwoordige spanning is tussen de natuurlijke neiging om te rusten en zich te ontspannen, en de massa professionele taken en andere verplichtingen", verduidelijkt Wilhelm Hofmann van de Chicago Booth School of Business.

Het onderzoek baseert zich ook op vorige onderzoeken; daaruit  blijkt dat  hoe meer de mensen frequent en recent aan een verlangen moesten weerstaan,  des te  minder zij in staat zijn om te gaan met elk verlangen dat daarop volgt. "Dat is waarom de wil in de loop van de dag verzwakt, en de inspanningen om de zelfcontrole te behouden vaker zullen mislukken", voegt Hofmann eraan toe.

Back to top button
Close
Close