Microsoft opent innovatiecentra in Kortrijk en Genk

Softwaregigant Microsoft heeft maandagavond in Genk en Kortrijk gelijktijdig twee gloednieuwe innovatiecentra geopend. Op beide campussen is het de bedoeling om software te ontwikkelen die specifiek op de zorgsector is gericht.

post-image-3

Het Microsoft Innovation Center Vlaanderen (MIC) werd gelanceerd op beide campussen in aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters (in Kortrijk) en minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (in Genk). Het is de bedoeling dat Microsoft binnen deze centra innovatieve softwaretoepassingen zal ontwikkelen die kunnen ingezet worden in de welzijns- en zorgsector.

De uitvindingen moeten ook leiden tot de oprichting van nieuwe bedrijven, en bijgevolg extra banen creëren. De technici zullen ook advies geven, voornamelijk aan jonge bedrijven die actief zijn in de E-health, met andere woorden de digitalisering van de gezondheidszorg.

"Binnen ons strategisch plan Vlaanderen in Actie is de zorgsector een belangrijk thema", zei Kris Peeters in Kortrijk. "Innoveren en ondernemen in zorg, dat is ons motto. Ik merk tijdens mijn buitenlandse missies dat deze strategie overal ter wereld zeer veel bijval oogst. Dat we bij de verdere uitwerking nu ook kunnen rekenen op een wereldspeler als Microsoft, bewijst die internationale weerklank."

In Genk nam minister Jo Vandeurzen het woord tijden de openingsreceptie: "ICT in de zorg ligt op het snijpunt van innovatie, ondernemerschap en de zorg. Dit biedt enorme opportuniteiten voor de zorggebruiker en de zorgaanbieder. E-health biedt meer kwaliteit met minder kosten. Daar kunnen we alleen maar blij mee zijn."

MIC Vlaanderen is een publiek-private samenwerking. De Vlaamse regering en de steden Kortrijk en Genk hebben een gezamenlijk aandeel van 50 procent.

Back to top button
Close
Close