België ontdekt de nieuwe iPad

De tweede golf van commercialisering van de iPad 3 strijkt vandaag neer op onze planeet. België hoort bij de 24 extra landen die op dit moment het nieuw tablet van Apple ontdekken. Hier volgen de eerste commentaren, rechtstreeks van het internet…

post-image-3

België, Bulgarije, Denemarken, Spanje, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Macau, Mexico, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië,  Slowakije, Slovenië, de Tsjechische Republiek en Zweden… Al deze (kleine) markten zijn vanaf vandaag aan de beurt om de vraag voor de nieuwe iPad op te drijven, terwijl de nieuweling al een verpletterend succes kende (3 miljoen stuk op 3 dagen). Op slag durven sommige observatoren het al hebben over 12 miljoen verkochte stuks voor dit trimester.

Ondertussen komen de eerste fans van Apple sinds deze ochtend (soms erg vroeg) samen bij hun aanbeden winkels om er zeker van te zijn dat ze kunnen vertrekken met een exemplaar van het toestel in handen. Hoewel de innovaties maar klein zijn, zijn ze niettemin erg reëel.

De eerste ervaringen die te vinden zijn op het internet, zijn eerder gemengd. Het gaat van ontgoocheling (sommigen zien geen groot verschil met de iPad 2, anderen vinden dat hij sneller opwarmt dan het vorige model, of dat hij wat zwaarder is, dat de batterij er langer over doet om op te laden, en ook dat hij niet genoeg opslagruimte heeft – deze is beperkt tot 64Gb) tot een meer uitgesproken enthousiasme. “Ik heb hem getest en het moet gezegd, ik kan moeilijk terug overstappen naar het scherm van de iPad2”, getuigt een internetter. Terwijl een andere opmerkt:  “het toestel is indrukwekkend snel tijdens spelletjes en de kwaliteit van het scherm  is super! Het is gewoon onmogelijk om de pixels te onderscheiden.” “Het lijkt wel een blad papier,”  zegt iemand anders nog.

De nieuwe iPad wordt verkocht vanaf 479€ (alles inbegrepen) in 16GB Wi-Fi-versie, terwijl de meest gesofisticeerde versie (64GB/Wi-Fi + 4G) wordt aangeboden aan 799€ (alles inbegrepen).

Back to top button
Close
Close