Worden smartphones en tablets geweerd op het werk?

Een onderzoek van Trend Micro toont aan dat meer dan één op twee in België gevestigd bedrijf niet open staat voor het fenomeen BYOD  - Bring Your Own Device, met andere woorden het gebruik van privétoestellen (tablets, smartphones, ...) voor professionele doeleinden. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 2.245 werknemers die bij bedrijven werken met meer dan 500 personeelsleden en gevestigd in België, Denemarken, Nederland, Frankrijk, Noorwegen, Ierland, Italië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

post-image-3

De redenen die de bedrijven aanhalen zijn onder andere, bij 39% van de antwoorden, een te beperkte kennis van beveiliging en privacy, en het risico dat privégegevens en die van het bedrijf vermengd worden. 45% van de ondervraagde Belgische werknemers bevestigt trouwens dat zijn bedrijf niet over een BYOD charter beschikt.

Aan de kant van de werknemers rechtvaardigen de personeelsleden het gebruik van hun eigen materiaal voor professionele doeleinden met volgende redenen: de waarde die zij hechten aan mobiel werken (57%), het gebruiksgemak dat dit hen geeft (47%), en de mogelijkheid om privaat en professioneel gebruik te combineren.

Een ander fenomeen dat uit het onderzoek blijkt is dat de bedrijven meer bezorgd zijn over de mobiele applicaties die een bron van afleiding zouden kunnen zijn, dan over toepassingen die synoniem zijn met risico`s. Zo blokkeren zij eerder games (93%), sociale netwerksites (71%) en streaming players (68%) dan het internet (27%), rekenbladen (23%) of e-mailtoepassingen (19%).

Back to top button
Close
Close