De tabletgebruiker is ongeduldig

Iedereen wil graag comfortabel surfen op het internet. Maar de gebruikers van tablets blijken erg ongeduldig te zijn: 70% ervan verwacht dat de websites in 2 seconden geladen zijn! En o wee de te logge webshops...

post-image-3

Een onderzoek van Compuware België geeft aan dat de gebruikers van tablets erg veeleisend zijn wat de bereikbaarheid en laadsnelheid van websites op hun toestel betreft. 70% van de ondervraagden verwacht immers dat de websites even snel of sneller geladen worden als op hun desktop of laptop. Voor 69% van hen moet een website in maximum twee seconden laden op hun tablet. Een verwachting die niet ingelost wordt door de bedrijven: vier ondervraagden op tien zeggen moeilijkheden ondervonden te hebben om websites te bereiken.

De sites die niet bereikbaar zijn of niet snel laden op tablets worden door de gebruikers afgestraft. Volgens de resultaten van het onderzoek is immers één persoon op drie minder geneigd om iets op die sites te kopen. Bij een slechte ervaring met de website van een bedrijf gaat 46% van de tabletgebruikers naar de website van een concurrent. Bijna de helft probeert slechts één of twee keer de site te bereiken wanneer het de eerste keer mislukt. Een ander verrassend element dat uit het onderzoek naar voren komt is dat 35% van de deelnemers zegt minder geneigd te zijn om een website opnieuw te bezoeken wanneer men daarmee op de tablet een problematische ervaring had, zelfs indien dat op een ander toestel is (smartphone, desktop of laptop).

Het onderzoek werd uitgevoerd bij iets meer dan tweeduizend tabletgebruikers, waarvan de helft in de Verenigde Staten en de andere helft verspreid over Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Japan en India. Alle ondervraagden gebruiken hun tablet om op het internet te surfen.

Back to top button
Close
Close