De nieuwe iPad doet het goed!

Apple heeft zopas de laatste commerciële en financiële resultaten bekend gemaakt: buiten de torenhoge omzet- en winstcijfers, zijn het de verkopen van de iPad en iPhone die de aandacht trekken van de waarnemers, en die het bedrijf de hoogte induwen.

post-image-3

Het bedrijf uit Cupertino heeft een nieuw financieel record op zijn (toch al goed gevuld) palmares geschreven: het zet voor zijn tweede fiscale trimester 2012 een omzetcijfer neer van 39,2 miljard dollar, een quasi verdubbeling van zijn netto winst van 11,6 miljard dollar (tegenover hetzelfde trimester verleden jaar)!

Apple heeft nu 110 miljard dollar in cash, wat de grootste reserve aan liquide middelen is in de industrie.

Bekijkt men deze cijfers van naderbij, dan stelt men vast dat de resultaten grotendeels te danken zijn aan de uitstekende verkoop van de iPhone (35,1 miljoen in een trimester) en de iPad (12 miljoen). De nieuwe tablet van Apple, die nochtans nog niet zo lang uit is, kent een groot succes (+151% tegenover vorig jaar), dat ook de volgende maanden verzekerd lijkt.

Tegelijkertijd heeft Apple slechts 4 miljoen Macs verkocht, een daling met 23%, wat ongetwijfeld verklaard wordt door de vernieuwing die het productgamma ondergaat.

De online business van Apple daarentegen (iTunes en de AppStores) is niet echt rendabel vergeleken met de andere producten, vermits die amper 150 miljoen dollar winst opbrengt op een omzetcijfer van 2,1 miljard dollar.

Back to top button
Close
Close