De Persgroep Nederland neemt VNU Media over

De Persgroep Nederland, uitgever van onder meer de Volkskrant, AD en Trouw, neemt VNU Media over. Financiële details werden niet vrijgegeven.

post-image-3

"Met VNU Media (onder meer Nationale Vacaturebank, weekblad Intermediair en technologiesite Tweakers) wil De Persgroep een nieuwe dimensie toevoegen aan de bestaande activiteiten op de vacaturemarkt in Nederland en België", aldus de onderneming.

In België bestaat al de uitgave "Vacature". De Persgroep wil nu alle activiteiten op het gebied van personeelswerving onderbrengen in een nieuwe onderneming: VNU Vacature Media. Die gaat grensoverschrijdende rekruteringsdiensten aanbieden, zowel voor kandidaten als voor werkgevers.

"Dat heeft betrekking op een gezamenlijke bevolking van 24 miljoen Nederlandstaligen. Dat biedt nieuwe perspectieven voor werkgevers die op zoek zijn naar mensen voor gespecialiseerde functies", luidt het.

VNU Media, in handen van de investeringsmaatschappijen 3i en HIG Capital, heeft ruim 250 mensen in dienst en is een van de grootste onlinemediabedrijven in Nederland.

De voorgenomen overname werd voorgelegd aan de betreffende ondernemingsraden van VNU Media en de Persgroep Nederland, en eveneens aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de NMa.

Back to top button
Close
Close