De meest "mobiele" Belgische merken

Yelo, De Lijn en Hello! Belgacom Proximus zijn de merken die het meest "actief" zijn op de belangrijkste markten van (gratis) mobiele applicaties. Een conclusie die blijkt uit de recente barometer die het agentschap Tapptic uitbracht, waarbij het de bedoeling is om de  in mobiele marketing "Most active Belgian Brands" op te sporen.

post-image-3

De derde editie van de barometer van de actiefste Belgische gratis mobiele apps, die door het mobiele agentschap Tapptic gepubliceerd wordt (in samenwerking met het Belgische media-agentschap Space) vermeldt drie merken op de drie belangrijkste mobiele markten in de maand april: Yelo, De Lijn en Hello! Belgacom Proximus.

Met dze barometer kan men zien wat de meest actieve merken zijn, het is te zeggen die het meest aanwezig zijn op alle markten. Dat laatste gegeven rendeert op vlak van imago en return on investment voor de merken die kiezen voor zulke strategie. In april waren de meest actieve Belgische merken Yelo, De Lijn en Hello! Belgacom Proximus.

De voornaamste vaststellingen van de barometer:

- De gratis Belgische apps zijn steeds talrijker aanwezig in de Top 200 van de drie voornaamste mobiele markten. In de Top van de App Store telt men 69 Belgische apps (17 meer dan in maart), waarvan Radio.be, Politiecontrole en Yelo de eerste drie zijn.

-De Top bij GooglePlay telt 26 Belgische apps (5 meer dan verleden maand); hier staan Yelo, de Lijn en Kinepolis op het podium.

-Op de Windows Marketplace zijn er 38 Belgische Apps (+3) waarbij de eerste drie plaatsen in het klassement ingenomen zijn, net als de vorige maand, door Belgian Apps, Flitscontroles, en Mijntvgids.

De barometer die Tapptic publiceert noteert elke dag de positie van Belgische apps in de Top 200, en houdt daarbij rekening met hun kwotering (of rating) en het aantal stemmers (raters). Het totaal van het aantal punten dat in de maand behaald werd, evenals het aantal stemmers en de rating worden opgeteld voor alle applicaties die aanwezig zijn in de Top 200 in die maand.

Back to top button
Close
Close