Gehackte LinkedIn-accounts beveiligd

De professionele sociaalnetwerksite LinkedIn zet de nodige stappen om de accounts van gebruikers wier wachtwoord gelekt werd, weer te beveiligen en die gebruikers te informeren. LinkedIn kon niet zeggen hoeveel van de ruim één miljoen Belgische gebruikers door het lek getroffen werd.

post-image-3

Op de officiële blog bevestigt LinkedIn dat een aantal van de gelekte paswoorden inderdaad van LinkedIn-gebruikers is. "We onderzoeken de situatie nu verder, en ondernemen stappen om de getroffen gebruikers in te lichten en hun accounts te beveiligen", schrijft een medewerker op de blog.

Gebruikers wier wachtwoord gelekt is, zullen dat wachtwoord niet meer kunnen gebruiken en zullen een e-mail krijgen waarin uitgelegd wordt hoe ze hun wachtwoord opnieuw kunnen instellen. Wie die de nodige stappen volgt, krijgt een mail met daarin een link.

In een andere blogpost raadt de sociaalnetwerksite alle gebruikers alvast aan om een sterk wachtwoord te kiezen, het regelmatig te veranderen en het niet te gebruiken op andere sites.

Back to top button
Close
Close