Tunz in handen van Ogone!

Exclusief: de Belgische leverancier van elektronische betaalsystemen Ogone heeft Tunz gekocht, eigendom van Belgacom, en houder van het mobiele betaalsysteem PingPing. Een belangrijke strategische financiële operatie, ingegeven door international expansieplannen en de verbreiding van betalingen vanop mobiele toestellen...

post-image-3

Ogone heeft gemeld dat het Tunz.com verworven heeft, het Belgische bedrijf dat in 2007 opgericht was door Gregoire de Streel en Jean-Guillame Zurstrassen, en sinds 2009 eigendom is van de Belgacom groep, nadat het een aandeel van 50% nam in het kapitaal van de start-up.

De aankoopovereenkomst, die Ogone de aandelen van Tunz.com voor 100% verleent, bepaalt dat de drie bedrijven hun samenwerking op het vlak van de elektronische en mobiele betalingen zullen verderzetten. Met Tunz.com integreert Ogone de facto een gehomologeerd elektronische betaalplatform dat over een Europees paspoort beschikt waarmee het zijn activiteit kan uitoefenen in alle 27 landen van de Europese Unie.

De verwerving is van strategisch belang voor de expansie van Ogone, zowel op vlak van haar diensten als de geografische inplanting. Buiten zijn online betaalsystemen die in meer dan 35.000 bedrijven wereldwijd gebruikt worden, zorgt de leverancier van betaalmethodes er nu voor dat zijn e-tailers voortaan niet alleen beschikken over tal van financiële diensten, maar ook internationaal kunnen verkopen, en dat alles op basis van één enkel contract, terwijl het hen tegelijkertijd een volledige omgeving aanbiedt die mobiele betalingen vereenvoudigt.

"De overname van Tunz laat ons toe om onze klanten een volledig dienstenpakket aan te bieden voor elektronische betaling (80 internationale betaalwijzen op basis van één enkel contract), terwijl hen tegelijk de administratieve rompslomp bespaard wordt om rekeningen in het buitenland te openen en contracten af te sluiten met verschillende kopers", vertrouwt ons Peter De Caluwe toe, CEO van Ogone.

De overname van Tunz.com door Ogone, voor velen een surprise, weerklonk als een donderslag in de kleine wereld van de online betalingen in België, vooral omdat die overname juist door de pijlsnelle stijging van de mobiele technologieën ingegeven werd.

Nu valt het nog te bezien hoe de Belgische mobiele operatoren (die aarzelden om de PingPing technologie, tot nu in handen van Belgacom, te adopteren), en hoe de banken reageren op deze operatie die, gezien de eerder neutrale positie van Ogone op deze markt, een mooi stimulans zou kunnen zijn voor de mobiele betalingen in België. Wordt vervolgd...

Back to top button
Close
Close