67% van de CIO`s blokkeert Facebook

Volgens een onderzoek van Easynet en Ipanema Technologies weigeren de Europese CIO`s nog altijd om de voordelen van de sociale netwerken onder ogen te zien. Het onderzoek "Killer Apps 2012" toont aan dat 67% van de CIO`s en IT-directeuren Facebook blokkeert, 60% YouTube blokkeert, 49% Twitter en 56% gewoon alle online video.

post-image-3


"Het is riskant om de netwerken van de sociale media te blokkeren. Ik ben erg verrast door deze statistieken waaruit blijkt dat zoveel bedrijven het doen. De return on investment van de sociale media is gewoonweg de garantie voor het voortbestaan van uw bedrijf over vijf jaar. Meer dan de helft van de wereldbevolking is jonger dan 30 jaar en heeft nooit een wereld zonder internet gekend. Voor deze jongeren is het internet een manier van leven. De bedrijven moeten de sociale media niet bestrijden, maar de kracht ervan integreren, gebruiken,en zo hun personeel aan zich binden en de klantenervaring verbeteren", meent Lisa Myers van Verve Search, agentschap gespecialiseerd in SEO & Social Media.

Thierry Grenot, Vice-President bij Ipanema Technologies, voegt eraan toe dat "de recente aankoop van Yammer, het professionele sociale netwerk voor bedrijven, door Microsoft, het belang aantoont van de sociale netwerken voor professionele middens. Het lijkt er echter op dat de Europese CIO`s achterlopen op dat vlak. De meeste uitdagingen die men kan tegenkomen bij het gebruik van de sociale media, zijn ondertussen al opgelost, en dan met name de impact op het bedrijfsnetwerk. Het is dus hoog tijd dat de CIO`s hun strategie tegenover de sociale media herzien".

Back to top button
Close
Close