Het mobiele internet in België overschrijdt de kaap van 5%

Het internetverkeer vanop mobiele toestellen is in de tijdspanne van een jaar verdubbeld en in twee jaar vervijfvoudigd, gaande van 1% naar 5,5%! En het is nog altijd het iOS platform dat de rol van locomotief speelt, op een afstand gevolgd door Android...

post-image-3


Het aandeel van het internetverkeer vanop smartphones en tablets blijft maar groeien in België. De meest recente gecompileerde cijfers (juli 2012) van Howwebrowse.be geven aan dat de kaap van 5% (5,5%) voor het eerst overschreden werd, terwijl dat in november 2011 nog 3% was en amper 1% in het begin van dat jaar.

Deze sterke stijging is vooral te danken aan de tablets en smartphones van Apple, die op hun eentje gaan lopen met 74,1% van alle mobiele internetverkeer in België, op een afstand gevolgd door  de toestellen die onder het Android OS van Google draaien (24%). De andere mobiele platforms worden nog altijd erg weinig gebruikt om te surfen of op internet in te loggen, vermits Symbian OS slechts goed is voor 0,7% van het verkeer, BlackBerry voor 0,6%, terwijl Windows Phone slechts een marginale 0,5% neerzet.

Zelfs al tonen deze cijfers het overwicht aan van de Apple toestellen (zeer eenvoudig in gebruik en om op het internet te gaan), toch doen zij  niets af van de realiteit van de markt: Android is het belangrijkste mobiele OS ter wereld geworden, en dit keer ver voor iOS.

Volgens ComScore heeft Android nu wereldwijd 51,6% in handen van de markt van de mobiele platformen, tegenover 32,4% voor iOS. Op de markt van enkel de smartphones heeft Apple de derde plaats (15,4%) na Samsung (N°1 met 25,6%) en LG (18,8%).

Back to top button
Close
Close