Het gordijn valt voor SectionMedia

Het digitale agentschap uit Brussel, specialist in het maken van e-commerce sites, werd failliet verklaard. Geen enkele overnemer is dit nochtans veelbelovende bedrijf ter hulp geschoten...

post-image-3

Het agentschap SectionMedia, met Stéphane Aisinber aan het hoofd, zal niet meer kunnen ingaan op de vele vragen van zijn klanten. De handelsrechtbank van Brussel heeft het zo beslist...

En het is niet omdat het geen originele pistes uitgeprobeerd zou hebben, denk maar aan de recente lancering van de site 59minutes.be, met Belgacom, Google en BPost als partners (een online toepassing waarmee men een gepersonaliseerde, aantrekkelijke professionele website kan maken in enkele minuten tijd). Of de samenwerking met Fire-Starter -een entertainmentbedrijf - die snel had moeten leiden naar een nieuw systeem voor online ticketverkoop.

Het was dus in een crisissfeer dat SectionMedia (omzetcijfer in 2011: 800.000 euro) verleden jaar een ultieme strategische herpositionering naar e-commerce projecten doorvoerde. Het trok David Lustman aan (oprichter van het bedrijf GSM Planet en voormalig CCO bij Toledo Communications) als CCO en Vennoot, om de commerciële benadering van het agentschap te structureren.

SectionMedia was, ter herinnering, het resultaat van de metamorfose van Kadranet, de digitale entiteit die zich in maart 2008 afgescheurd had van het agentschap Troy om zich als een crossmedia speler te positioneren. Wie al langer meedraait zal zich herinneren dat Kadranet op zijn beurt afkomstig is van het agentschap Kadratura (het bedrijf had toen de handen ineen geslagen met Troie, om Troy te vormen).

Het Brusselse agentschap, dat tot voor kort een twaalftal mensen tewerk stelde, was erin geslaagd om in enkele jaren tijd een indrukwekkende portefeuille adverteerders aan te trekken, zowel institutionele als private, waaronder MIVB, Net Brussel, de Waalse openbare vervoersgroep TEC, SABAM, Clifford Chance, en het had het onder andere de nieuwe website van de zangeres Barbara Hendrickx gerealiseerd.

Back to top button
Close
Close