S2 Media, een schip op drift?

Al enkele weken doen er geruchten de ronde over het social media agentschap dat door Groupe Rossel overgenomen werd... Een overzicht van de feiten.

post-image-3

Maart 2011. Groupe Rossel koopt S2 Media, het agentschap dat in 2007 opgericht was door Samuel Cappe (ex-Beweb, MSN en Sanoma) en Raphael Stuyck (ex-Adlink, sindsdien overgenomen door Hi-media). In het begin had S2 Media zich gespecialiseerd in de "ad ops" voor rekening van andere regieën, vooraleer het zich naar Facebook oriënteerde. Een markt die in volle bloei was op het moment dat Rossel de hand legde op het media-agentschap.
 
Dankzij deze operatie kan de persgroep zich toespitsen op de sociale netwerken en zijn activiteiten diversifiëren, naast de reclameregie en e-commerce. Rossel zou, naar men zegt, de som van drie miljoen euro neergeteld hebben voor de overname van S2 Media (drie aandeelhouders zouden samen 1,5 miljoen euro ontvangen hebben, de rest moest later betaald worden).
 
Ondertussen raakt de "social" markt snel geconsolideerd, en de concurrenten gaan samenwerken met de media-agentschappen: Social Lab zoekt toenadering tot de agentschappen Initiative Media, OMD, Space, en (meer recent) Zenith Optimedia, terwijl Socialike kiest voor een partnerschap met Isobar. S2 Media van zijn kant mist de trein van deze marktconsolidatie. In eigen huis ontwikkelt het bedrijf in onderaanneming tal van toepassingen, o.a. voor het agentschap Artwhere dat, o ironie!, momenteel de nieuwe sites ontwikkelt van La Libre en LDH, in opdracht van IPM, concurrent van Rossel aan Franstalige kant.
 
Het management raakt verzwakt door het overlijden van aandeelhouder Stéphane Cordier (ex-CEO van AdLink), en slaagt er niet meer in om aan het beheer van het bedrijf onder controle te krijgen. Rossel roept de hulp in van Tanguy van Eeckhoudt (ex-Corelio en Email Vision) als directeur verkoop. Maar begin van de zomer neemt S2Media al afscheid van hem.
 
En de laatste berichten zijn niet echt geruststellend. Rossel zou aan Grégory Vandenschrick (hoofd van het digitale team bij de regie van Rossel) gevraagd hebben om het roer terug over te nemen voordat het bedrijf zinkt. Er wordt ook gefluisterd dat er al twee juridische procedures aangespannen zouden zijn, de ene door Rossel tegen de oprichters, en in de andere worden de twee oprichters tegenover  elkaar gesteld.
 
Zal de groep Rossel de pijler  kunnen redden die zijn nieuwe bron van groei had moeten zijn?

Back to top button
Close
Close