De "Generation Y" kan niet meer zonder smartphone leven

Cisco heeft 1.800 studenten en jonge professionals uit 18 landen wereldwijd ondervraagd, met de bedoeling na te gaan hoe de leden van de "Generation Y" het internet en mobiele toestellen gebruiken om in contact te blijven met hun omgeving.

post-image-3

Voor negen ondervraagden op tien is het raadplegen van de smartphone een ochtendritueel. Een vijfde controleert de hele dag door zijn smartphone elke tien minuten, om de laatste updates te ontdekken. En de smartphone is op elk uur van de dag en op elke plek aanwezig: de Generation Y wil immers altijd en overal bereikbaar en connected zijn.

Het onderzoek brengt ook aan het licht dat e-mail, sms en de sociale netwerkactiviteiten de populairste activiteiten zijn.

Zes respondenten op tien betrappen zich erop dat zij obsessioneel hun smartphone raadplegen voor de laatste updates. Vrouwen doen dat het vaakst (83% tegenover 63 bij mannen). Zestig procent van de ondervraagden die zo`n compulsief gedrag vertonen, wil beter aan deze drang kunnen weerstaan. En meer dan veertig procent van de deelnemers veronderstelt dat hij behoefte heeft aan een ontwenningsperiode.

"Dit onderzoek toont duidelijk aan dat de Generation Y ervoor leeft om met anderen verbonden te zijn en met hen te communiceren, of dat nu via de smartphone is, een tablet of een andere terminal; verbonden zijn is een essentieel element geworden van het leven van de studenten en jonge professionals. Alle bedrijven en organisaties moeten zich daarvan bewust zijn, want zij vormen de actieve bevolking van morgen. Als werkgever moet men zich aanpassen aan het universum en de communicatiebehoeften van het jonge talent", voegt Pol Vanbiervliet, Managing Director van Cisco België en Luxemburg, eraan toe.

Back to top button
Close
Close