BlackBerry lanceert zijn twee projectielen BB 10

Zeg niet meer RIM: zeg BlackBerry. Achter de naamsverandering probeert het Canadese bedrijf om de markt opnieuw te veroveren met twee nieuwe hoogkwalitatieve smartphones, voortgestuwd door een bijzonder innoverend besturingssysteem.

post-image-3

Het bedrijf BlackBerry (dit is voortaan zijn officiële naam) heeft net een belangrijke, om niet te zeggen historische, stap gezet in zijn geschiedenis. Terwijl sommigen er al van uitgingen dat het bedrijf dood en begraven was, lanceert het smartphonemerk twee nieuwe super-de-luxe modellen van mobiele toestellen, met als voornaamste troef het nieuwe systeem BB OS 10 dat ons bijzonder kon bekoren toen we het een eerste keer in handen kregen.  

Toppunt van ironie: het was op het moment dat de Canadese constructeur zijn meest veelbelovende smartphones onthulde (een model dat 100% touch is, vergelijkbaar met de iPhone, en een ander geïnspireerd op de befaamde BB, uitgerust met fysiek toetsenbord), tijdens de grootste lancering uit zijn geschiedenis, dat hij zich in een bijzonder delicate financiële situatie bevond.

Maar wat maakt het uit… wat telt is dat we erin geloven. En op basis van wat we al hebben kunnen zien ‘in vivo’ heeft de nieuwe BlackBerry Z10 alles om het hoofd te bieden aan de iPhone 5, vanaf zijn afwerkingsniveau tot de technische specificaties (HD-scherm van 4,2 inch, met een definitie van 356 ppi, 2 fotosensors van 8 megapixels en 2 megapixels vooraan, flash LED, NFC-chip, 4G LTE, micro-USB, micro-HDMI, dual-core processor afgesteld op 1,5 GHz, 2 Gb RAM en 16 Gb interne opslag, uitbreidbaar via  microSD, gyroscoop, GPS, enz.), over de prestaties van het nieuwe OS 10 die in heel wat opzichten superieur zijn aan iOS of Android.

Het BlackBerry 10-platform is hypergeconnecteerd, met videoconferentiemogelijkheden via BBM, en vergeet daarbij niet om bedrijven verhoogde beveiligingsgaranties te bieden.

In totaal zullen 70.000 applicaties snel beschikbaar zijn (met de Android-apps), waarvan 17.000 toepassingen downloadbaar zijn via BlackBerry World.  De lancering hiervan wordt aangekondigd in de komende weken in de Verenigde Staten en binnen de week in Groot-Brittannië.

Back to top button
Close
Close