Explosieve groei voor videoconferenties op smartphones

Het gebruik van videoconferenties op mobiele toestellen stijgt pijlsnel, klaarblijkelijk in het kielzog van het succes van de iPhone. Met videoconferencing zou men ook de professionele productiviteit kunnen verbeteren.

post-image-3

Videoconferencing kent een groot succes: steeds meer mensen doen er steeds vaker beroep op, op steeds meer plekken.

Dat is tenminste wat een recent onderzoek van Wainhouse Research  en Polycom ons leert; dat brengt namelijk aan het licht dat videoconferencing de meest gebruikte toepassing is om klanten en partners te ontmoeten.

Bedrijven maken bovendien steeds vaker gebruik van videoconferenties om productiever te werken.
De analyse van 5.000 professionele gebruikers van videodiensten die wereldwijd gepeild werden, geeft enkele bijzonder interessante conclusies:

-Een kwart van de ondervraagden verklaart elke dag via video deel te nemen aan vergaderingen, 39% elke week, 21% elke maand, en 14% elke twee maanden.

-Een  omgeving met verschillende leveranciers is de norm: 60% verklaart vooral beroep te doen op meer dan één leverancier van apparatuur voor videoconferencing of van software voor videoconferentie (32% heeft er drie of meer).

-Met video kunnen telewerkers zich nauwer verbonden voelen met hun collega`s. 87% van de ondervraagden die thuis werken, is fan van videoconferenties waarmee hij van thuis uit kan werken zonder zich afgesneden te voelen van zijn werkomgeving.

-Vaste en draagbare computers zijn de toestellen die het meest gebruikt worden voor videoconferenties (71% van de ondervraagden), gevolgd door videosystemen voor vergaderzalen en groepen (65%), tablets (34%), en smartphones (33%). Het tijdperk van de smartphone is duidelijk aangebroken. Meer dan 90% van de ondervraagden beschikt over een smartphone, en 75% heeft een tablet. Meer dan 77% van de ondervraagden gebruikt zijn smartphone voor professionele doeleinden, en dat geldt voor 50% van de bezitters van een tablet.

-De omgeving van de videoconferentie die het snelst groeit is "op verplaatsing", in het bijzonder op luchthavens, hotels en bij klanten.

De respondenten verwachten dat samenwerking via video op mobiele toestellen in het volgende jaar zal stijgen.

Back to top button
Close
Close