Mobiele bedrijven zijn efficiënter!

Een studie legt het verband mobiele strategie en economisch prestatievermogen. Bedrijven die mobiele technologieën gebruiken zijn innovatiever en boeken meer winst. Een woordje uitleg.

post-image-3
Bedrijven die innoverend zijn op het vlak van mobiliteit, halen een hogere omzet en winst; ze zijn competitiever en vertonen een positiever merkimago, zo geeft Symantec aan in zijn studie  "State of Mobility" gewijd aan de staat van de mobiliteit in 2013. De enquête onderscheidt twee soorten bedrijven: de “innoverende” bedrijven die de mobiliteit omhelzen, en de “traditionele” bedrijven die ervoor terugschrikken om mobiliteit in te voeren.
Het resultaat is ongehoord: de groei van de omzet van innoverende bedrijven ligt bijna 50% hoger dan bij traditionele bedrijven (44% tegenover 30%). Bovendien zouden de twee groepen van bedrijven een andere perceptie hebben van de voordelen en risico’s die gepaard gaan met mobiliteit: 66% van de innoverende bedrijven erkennen dat de voordelen opwegen tegen de gelopen risico’s, terwijl 74% van de traditionele bedrijven vinden dat de risico’s de moeite waard niet zijn.
 
Deze vaststelling wordt weerspiegeld in het aannamepercentage van mobiliteit: bij innoverende bedrijven gebruiken dubbel zoveel (50%) werknemers een smartphone op het werk  als bij de traditionele bedrijven. Meer dan de helft van de innoverende bedrijven (55%) kopen ook telefoons voor hun werknemers, tegenover 44% van de traditionele bedrijven. Alles bij elkaar genomen lijkt de mobiliteit bedrijven onbetwistbare voordelen te bieden.
Back to top button
Close
Close