iOS domineert (nog altijd) in bedrijven

Het mobiel systeem van Apple behoudt zijn machtspositie in bedrijven  en is goed voor 58% van de geregistreerde randapparaten. Android gaat 2% achteruit op wereldschaal. Maar ieder OS heeft zijn lievelingssector.

post-image-3
iOS blijft voor de bedrijven in Europa het mobiel voorkeursplatform. Maar Android zou deze eerste plaats wel eens kunnen inpikken omdat dit platform, in aantal geregistreerde randtoestellen op de EMEA-zone, het meest groeit (+11% in vergelijking met het vorige trimester) of 36% van het totaal aantal randtoestellen van de zone Europa/het Midden-Oosten/Afrika. Tegelijkertijd ging het penetratiepercentage van iOS van de geregistreerde randtoestellen uit dezelfde zone fel achteruit, van 56% naar 43%.
De sectorale trends op het vlak van de aanname van mobiele platformen blijven gunstig voor Apple.
iOS is het voorkeursplatform in de activiteitensectoren waar mobiele gebruikers face to face communiceren met hun klanten, zoals in de handel of de restauratie. Android wordt dan weer gekozen door servicebedrijven zoals in het transport en de openbare diensten. De meest fervente aanhangers van Android zijn te vinden in de medische sector (met een overwicht van de  thuiszorgbedrijven die een mobiele cloud-oplossing voor hun bedrijf hebben geïmplementeerd) en de transportsector. iOS-aanhangers zijn sterk vertegenwoordigd in de juridische en verzekeringssector.
Back to top button
Close
Close