Vanaf 2016 meer tablets dan pc`s!

Tablets met aanraakscherm zullen vanaf 2016 de personal computer verdringen, zo meent onderzoeksbureau Gartner. Een wereldwijde prognose die een bevestiging moet zijn dat de marketing investeringen voor het mobiele universum gerechtvaardigd zijn.

post-image-3

Sinds de iPad uitkwam, stond het in de sterren geschreven... Behalve dat de laatste prognoses van Gartner voorzien dat het evenwicht op de markt van de individuele computers (pc en notebook) nog sneller dan verwacht zal doorslaan naar tablets met touchscreen.

Volgens het marktonderzoeksbureau zou de verkoop van tablets in 2013 met 70% moeten stijgen (197 miljoen stuks), terwijl de groei van de smartphones meer bescheiden zal zijn (+6,9%), doch een beduidend groter volume zal tellen (1,9 miljard stuks).

Maar tegelijkertijd zal de verkoop van computers dit jaar met 3,5% dalen (in totaal 339 miljoen stuks). Een trend die, volgens Gartner, niet veroorzaakt is door conjuncturele, maar duidelijk structurele factoren.

Het onderzoeksbureau schat bovendien dat de mobiele platforms Android (Google) en iOS (Apple) de markt ruimschoots zullen overheersen, en Windows Phone en BlackBerry ver achter zich zullen laten.

Back to top button
Close
Close