De gebruikers verkiezen apps boven mobiele sites!

De gebruikers hebben beslist! 85% van hen zegt mobiele apps te verkiezen boven mobiele websites. Daarentegen accepteren zij niet het minste probleem met deze kleine toepassingen ontworpen voor smartphone of tablet: 8 personen op 10 gooien de handdoek in de ring na één of twee mislukte pogingen.

post-image-3

Het laatste wereldwijde onderzoek, uitgevoerd op vraag van Compuware, heeft de verdienste een antwoord te bieden op de hamvraag die de specialisten in mobiele marketing zich stellen: is het beter te investeren in een app, of in een mobiele HTML5-site?
Volgens 3.534 gebruikers, ondervraagd over hun ervaringen en verwachtingen op vlak van mobiele toepassingen, lijkt er een consensus te bestaan over de apps.
Niet minder dan 8 consumenten op 10 gebruiken mobiele toepassingen om zich te ontspannen en om praktische zaken te regelen (bankieren, facturen betalen, aankopen, hotel boeken, tv, krant lezen, enz.)
De ondervraagden verkiezen een mobiele app boven een website omdat die praktischer is, sneller, en gemakkelijker in gebruik.

Maar de medaille heeft ook een keerzijde: meer dan de helft van de ondervraagden kende (in de laatste zes maanden) een probleem met een app (crash, traagheid, enz.).
Ondervindt hij problemen, dan zal 79% van de gebruikers slechts één of twee keer een app opnieuw proberen die niet meteen werkte.

Back to top button
Close
Close