BlackBerry zal BBM aanbieden op iOS en Android!

Het bericht heeft heel wat opschudding veroorzaakt in de wereld van de mobiele platformen. En met reden, want de mythische boodschappendienst die aan de oorsprong ligt van het succes van de BlackBerry zal vanaf deze zomer geopend worden voor de smartphones van Apple en voor Android toestellen.

post-image-3

Het einde van een tijdperk! De Canadese fabrikant heeft, in de marge van de aankondiging van de nieuwe BlackBerry Q5, bericht dat hij zich opmaakt om van zijn mythische boodschappendienst BBM een versie te maken voor mobiele toestellen die onder iOS en Android draaien.
Concreet zal het BBM platform compatibel zijn met de laatste versie van het besturingssysteem van Apple, iOS 6, en vanaf deze zomer gratis aangeboden worden aan de gebruikers.
Deze strategische beslissing kadert in het verlangen om het aantal gebruikers terug aan te zwengelen van de BlackBerry diensten, waarvan het publiek al enkele jaren aan het slinken is.
Het Canadese merk beschikt vandaag over enkele stevige pluspunten om de lat terug hoger te leggen, om te beginnen de Z10 smartphone met aanraakscherm, een zeer modern en krachtig mobiel besturingssysteem (OS 10) dat trouwens ook geïntegreerd zal worden in de splinternieuwe Q5 (een instapmodel voorzien van een fysiek klavier), zonder het zeer hoge veiligheidsniveau van het OS 10 platform te vergeten dat een doorslaggevend argument blijft voor de grote bedrijven.
De uitbreiding van het BBM boodschappenplatform naar de iOS en Android toestellen zal vooral betrekking hebben op de boodschappendiensten en het beheer van groepen, alhoewel het bedrijf bevestigt dat de diensten gebaseerd op "voice" gesprekken en "screen sharing" later zullen volgen.

Back to top button
Close
Close