Facebook VoIP nu ook in België

Facebook biedt voortaan de mogelijkheid om zijn vrienden rechtstreeks op te bellen vanuit de iPhone applicatie. Deze functie werd al ingevoerd in de Verenigde Staten en onlangs in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, en nu is het dus de beurt aan België.

post-image-3

De technologie die hiervoor gebruikt wordt, VoIP of Voice over IP, is niet nieuw; hij zit al lang in gespecialiseerde apps zoals Skype, Viber en Tango. Wat hem in het geval van Facebook zo interessant maakt, is  de toegang tot het adresboekje met al zijn vrienden, en de enorme installbase van de Facebook applicatie. In de App store is dat immers de meest geïnstalleerde app op de iPhone en andere platformen zoals Android.
Het is voortaan zeer goed mogelijk dat u de factuur van uw gsm kunt laten dalen, maar het kan wel aan uw forfait knagen indien u met een 3G limiet werkt.
Het systeem is heel simpel: u moet enkel een oproep starten vanuit de app en uw correspondent krijgt een melding op het scherm van zijn iPhone die hem hiervan verwittigt.

Back to top button
Close
Close