Een Belgische site 100% gewijd aan online veiligheid!

49% van de Belgische internauten maakt zich zorgen over problemen met online beveiliging! Als reactie op hun ongerustheid, lanceert het "cyber emergency team" (Cert.be) de site Safeonweb.be, die gewijd is aan informatie en tips over online gevaren.

post-image-3

Het "cyber emergency team", het federale team voor noodinterventies voor computerbeveiliging dat geleid wordt door Belnet (het nationale research netwerk), heeft de site Safeonweb.be online gezet, die de Belgische burgers afdoende wil informeren over computerbeveiliging en de gevaren die hun veiligheid op het web bedreigen.
Een onderzoek dat onlangs uitgevoerd werd door CERT.be bij 2.000 Belgische internauten tussen 16 en 70 jaar, toont aan dat ongeveer de helft daarvan (49,1%) zegt zich vooral zorgen te maken over de veiligheid op het internet.
Uit het onderzoek blijkt ook dat 70% van de respondenten vragende partij is voor meer concrete initiatieven van de overheid voor informatie over de (nieuwe) gevaren en risico`s online.
Het is in dit kader dat Safeonweb.be van start gaat, een site die een referentie moet worden op vlak van online beveiliging.
Buiten informatie over de meest recente en belangrijkste dreigingen, wil de site ook basisinformatie brengen, tips en advies voor verstokte internauten.
Het platform zal ook aanwezig zijn op Facebook en Twitter.

Back to top button
Close
Close