Microsoft had de Deense overwinning op Eurosong voorspeld!

De finale van het Eurovisie Songfestival, die zaterdagavond in Malmö gehouden werd, betekende een overwinning voor Denemarken en de charmante Emmelie de Forest die het land vertegenwoordigde. Een analist van Microsoft Research had deze overwinning voorspeld, dankzij een zeer complex algoritme dat ook voor andere evenementen gebruikt zou kunnen worden en zelfs op de financiële markten.

post-image-3

De analist, David Rothschild, had een reeks gegevens verzameld zoals de voorspellingen van de markt, peilingen, historische trends, informatie afkomstig van de sociale netwerken en het aantal views op YouTube. Deze gegevens lieten het algoritme en zijn "geestelijke vader" toe om de Deense overwinning een slaagkans te geven van 54,1%.
Het algoritme, dat ook al in 2012 en 2011 getest werd bij de Amerikaanse verkiezingen, zou in de toekomst ook andere dingen kunnen voorspellen, en zelfs financiële bewegingen.
Hierbij dient gezegd dat de ingenieur bekend heeft dat hij nog nooit een Eurovisie wedstrijd bijgewoond heeft, maar dat, men zal het hem niet kwalijk nemen, de liedjeswedstrijd een perfect testonderwerp bleek voor zijn analyse- en voorspellingstool.

Back to top button
Close
Close