CBC en KBC lanceren een nieuwe oplossing voor mobiele betalingen

De banken CBC en KBC hebben zonet een nieuw platform voor mobiele betalingen onthuld voor winkeliers die actief zijn in België, die respectievelijk de naam "XENGO for CBC” en “KBC-Pay Me" meekregen. De oplossing is zowel gericht op betalingen met bank- en kredietkaart of via een smartphone of tablet. De kaartlezer is verwacht voor 3 juni 2013…

post-image-3
De banken CBC en KBC hebben zonet een nieuw platform voor mobiele betalingen onthuld voor winkeliers die actief zijn in België, die respectievelijk de naam "XENGO for CBC” en “KBC-Pay Me" meekregen. De oplossing is gericht op betalingen met bank- en kredietkaart in combinatie met een smartphone of tablet. De kaartlezer is verwacht voor 3 juni 2013…
 
Er komen de laatste maanden almaar meer oplossingen voor mobiele betalingen uit in België. Vandaag zijn het de banken CBC en KBC die de transacties tussen rondtrekkende winkeliers en mobiele consumenten willen vergemakkelijken.
De nieuwe mobiele betalingsoplossing XENGO for CBC/KBC-Pay is het resultaat van een samenwerking tussen Atos Worldline enerzijds en CBC en KBC anderzijds. Bedoeling is de toegang tot elektronische betalingen te vergemakkelijken voor winkeliers die al over een smartphone of tablet beschikken, door een alternatieve oplossing aan te bieden die makkelijker is en veiliger in het gebruik dan cash.
De werking van het platform is eenvoudig: het volstaat dat de winkelier de toepassing op zijn smartphone of tablet opent en de verkoopstransactie opstart. De klant van zijn kant moet de betaling alleen nog bevestigen op een compacte kaartlezer, de XENGO, een onafhankelijk toestel dat draadloos, via Bluetooth, wordt verbonden met de app.  
Anders gezegd, de smartphone verandert in een mobiele betalingsterminal om betalingen per kaart te ontvangen. CBC/KBC melden dat de transacties snel zijn en even veilig als een mobiele terminal.
De kaartlezer XENGO zal beschikbaar zijn in de bankagentschappen van  KBC of CBC voor 99 EUR vanaf 3 juni.
De mobiele app Xengo (Android en iOS) van zijn kant is gratis te downloaden via de App Store, op www.cbc.be/mobile of www.kbc.be/mobile.
Back to top button
Close
Close