Microsoft biedt 100.000 US$ aan bepaalde ontwikkelaars om de Windows Phone Store te vullen

Microsoft wil tot alle prijs zijn ecosysteem Windows Phone verrijken met de meest populaire toepassingen op Android en iOS. Volgens Bloomberg zouden cheques van 100.000 US$ op tafel worden gelegd om bepaalde ontwikkelaars te stimuleren om zich in te zetten voor Windows Phone.

post-image-3
Hoewel de interface Windows Phone unaniem wordt onthaald op het vlak van design – sommigen beweren zelfs dat IO7 zich hierop heeft geïnspireerd – geldt dit niet voor zijn store.
Het bedrijf uit Redmond kampt met een echt tekort aan toepassingen. De cijfers spreken voor zich: terwijl iOS en Android de kaap van de 800.000 apps hebben gerond, telt de Windows Phone Store amper 145.000 titels.
Microsoft zou dus 100.000 dollars “en zelfs meer” storten aan bepaalde ontwikkelaars die hij wil aantrekken naar de schoot van de Windows Phone. Deze strategie werpt vruchten af, aldus Thom Gruhler, marketingdirecteur Windows Phone, die verzekert dat 48 van de 50 meest gedownloade toepassingen voortaan beschikbaar zijn. Er ontbreken toch nog enkele zwaargewichten zoals Instagram of Pinterest die nog op zich laten wachten.
Back to top button
Close
Close