Smartphone op het werk: het gevaar loert!

4 bedrijven op 5 zeggen dat ze het slachtoffer zijn van veiligheidsincidenten die te maken hebben met mobiele toestellen! Deze ongemakken kosten bedrijven meer dan 75.000€ per jaar. Android wordt met de vinger gewezen...

post-image-3
Het laatste rapport over mobiele veiligheid, gepubliceerd door Check Point, specialist  internetveiligheid, hakt er met de grove bijl in. Zo gebeuren de meeste veiligheidsincidenten te wijten aan mobiele toestellen in de bedrijven (79%). Bovendien kosten deze incidenten voor bijna 42% van de bedrijven bijna 75.000€, en zelfs meer dan 370.000€ voor 16% van hen.
Mobiele toestellen, zoals ook smartphones en tablets, blijven dus een constante zorg voor de informaticateams die belast zijn met de veiligheid van de data. Het rapport benadrukt het feit dat “vertrouwelijke gegevens van bedrijven makkelijk verplaatst kunnen worden, verloren of gestolen.”
Maar het is vooral de trend die ervoor zorgt dat mensen hun eigen toestellen gebruiken (BYOD) die het aantal dure veiligheidsincidenten gevoelig doet stijgen. Want de data van bedrijven (ook de vertrouwelijke gegevens over klanten) worden hoe langer hoe meer bijgehouden op persoonlijke mobiele toestellen, waar de informaticadiensten geen enkele vorm van controle over hebben.
In dit verband blijkt uit het rapport dat 96% van de bedrijven die persoonlijke mobiele toestellen op hun netwerk toelaat, een erg grote stijging kent van het gebruik van deze toestellen. Deze bedrijven tellen tot vijf keer meer mobiele persoonlijke toestellen dan twee jaar geleden.
Om af te sluiten, 49% van de ondervraagde bedrijven beschouwen Google Android als het gevaarlijkste platform voor hun veiligheid (tegenover 30% vorig jaar) in vergelijking met Apple, Windows Mobile of BlackBerry.
Back to top button
Close
Close