Noord-Korea presenteert zijn eerste smartphone

Hij heeft Arirang en lijkt te draaien op een gewijzigde versie van Android. Achter deze ongewone en onwaarschijnlijke informatie gaat vooral het verlangen van het Noord-Koreaanse regime schuil om een modern imago neer te zetten.

post-image-3
Een Noord-Koreaanse smartphone, dat is pas echt verrassend nieuws. Het feit alleen al dat het land ter sprake komt als het over de digitale actualiteit gaat, is onwaarschijnlijk. En toch.
Als we ons baseren op de informatie die het Noord-Koreaanse persbureau heeft verstuurd (akkoord, ook dat is onwaarschijnlijk), werd deze smartphone ontwikkeld met eigen technologieën en beantwoordt hij aan een grote vraag vanwege de inwoners van het land. Maar goed, als we bedenken dat de meerderheid van de bevolking aan hongersnood lijdt en dat deze meerderheid geen toegang heeft tot mobiel internet, kunnen we onszelf toestaan hieraan te twijfelen.
Het product zou inderdaad niet ter plaatse maar in China zijn geproduceerd, vooraleer te zijn afgewerkt en ingepakt in “de 11 mei-fabriek”, gevestigd in Pyongyang.
We veronderstellen dat toepassingen van het type Facebook en Twitter niet op de smartphone zullen staan en dat we ons niet moeten verwachten aan een Europese of, sterker nog, Amerikaanse lancering. Het “Made in Noord-Korea” is nog niet voor nu meteen.
Back to top button
Close
Close