PayPal: gezichtsherkenning als betalingsmiddel?

Betaling door middel van gezichtsherkenning, voorgesteld als efficiënt wapen tegen de diefstal van identiteit, zou binnenkort realiteit kunnen worden met PayPal. Het zou nochtans enkel gaan om de betalingen per gsm, op plaatselijk niveau. En het is niet helemaal de gezichtsherkenning die we kennen van spionagefilms…

post-image-3

De toepassing van het e-commercebedrijf heeft een tab die “Local” werd genoemd. Deze helpt gebruikers om winkels in hun buurt te vinden die mobiele betalingen via PayPal accepteren. Als een klant zich “lokaliseert” in een winkel op zijn toepassing, verschijnen zijn naam en foto in de PayPal-toepassing van de winkel. De klanten kunnen de app dan gebruiken om hun boodschappen te doen of zaken te verbruiken; om de betaling te valideren, moeten ze alleen maar op hun profielfoto klikken.

De gezichtsherkenning is dus niet elektronisch maar gebeurt via de profielfoto en het oog van de winkelier. Sommigen vrezen dat fraudeurs, op het moment dat de functie officieel geactiveerd zal worden, zich op tool zullen storten en er hun nieuw speelterrein van zullen maken. Nochtans hebben verschillende Londonse winkels begin van de maand deelgenomen aan een test; de resultaten lijken overtuigend.

Back to top button
Close
Close