Google gaat u betalen voor het delen van foto’s

In een octrooi dat net openbaar is gemaakt, legt Google uit hoe een programma binnenkort onthuld en opgestart zou moeten worden. Dit programma zou adverteerders toelaten de internetgebruikers te betalen die foto’s van hun producten delen op Google+.

post-image-3
Het principe is dat iedere internetgebruiker de ambassadeur wordt van verschillende merken. Hij wordt een medium dat betaald kan worden voor de directe of indirecte reclame die hij zal maken voor producten waarvan hij bijvoorbeeld foto’s verstuurt.
Hoe verloopt de betaling? In het octrooi staat vermeld dat de internetgebruiker een “krediet” zal krijgen als zijn foto een buzz veroorzaakt of de aandacht trekt en zou kunnen leiden tot het aankopen van het product in kwestie. De adverteerder beslist over het aantal kredieten in functie van de populariteit van de foto.
Sommigen zullen dus ongetwijfeld veranderen in een sandwichman, maar het zal vast de originaliteit zijn die telt in deze nieuwe, half vermomde manier om reclame te maken op de sociale netwerken.
Back to top button
Close
Close