Office 365 voortaan gratis voor de vzw

De verenigingen zonder winstgevende doeleinden kunnen vanaf heden de Office 365 software gratis of aan een speciale sociale prijs verkrijgen, via een nieuw aanbod dat Microsoft biedt in het kader van haar donatieprogramma. Meer informatie over dit programma is reeds beschikbaar in België en Luxemburg

post-image-3

Voor wie het nog niet wist, met de oplossing Office 365 hebt u overal toegang tot uw documenten en bestanden via de Office toepassing op uw computer, smartphone of tablet. Het uitwisselen van documenten en online samenwerken werd vereenvoudigd dankzij, onder andere, de gedeelde agenda`s en een videoconferentie functie die standaard aanwezig is.
Office 365 wordt dus niet fysiek geïnstalleerd op de toestellen, maar draait "in de cloud". Een groot voordeel voor de vzw`s, een vereenvoudiging van de IT administratie.
Volgens Laurence Verriest, Verantwoordelijke Corporate Social Responsability van Microsoft "hebben de vzw`s een werkwijze die identiek is aan die van andere organisaties en bedrijven, maar beschikken zij vaak niet over de meest recente technologieën omwille van hun beperkte middelen".
Dat is waarom Microsoft deze situatie wil verhelpen met zijn nieuw initiatief, waarbij de vzw`s uitgerust kunnen worden met alle tools om hun werk efficiënt uit te voeren zodat ze zich op de kern van hun taak kunnen concentreren.
Concreet zijn er verschillende versies van Office 365. Kiest u de E1, dan krijgt u de software gratis. De vzw`s die opteren voor E3 zullen 4,3 euro betalen per gebruiker en per maand, in plaats van 19 euro. Een Small Business Pro zal 1,6 euro kosten per gebruiker en per maand in plaats van 10,4 euro.
Zo bespaart bijvoorbeeld de Vlaamse Atletiekliga al 2.500 euro per jaar dankzij dit nieuwe initiatief van Microsoft. "Vandaag beheren wij alles via Office 365, terwijl wij toch dezelfde functies blijven behouden zoals het centraal beheer en een antispam filter. Onze mailboxen hebben nu een grotere capaciteit. En vermits Exchange nu in de cloud draait, is het gemakkelijker om Outlook te synchroniseren en de mails te lezen op laptop, smartphone of thuis, op de pc", getuigt Ludwig Peetroons, directeur van de Vlaamse Atletiekliga.
Geïnteresseerde vzw`s en ngo`s kunnen zich inschrijven via www.office365.be

Back to top button
Close
Close