Phonebloks: de smartphone die u zelf bouwt!

Phonebloks biedt een antwoord op een simpel probleem: het duurt niet langer dan 1 of 2 jaar vooraleer een smartphone verouderd is of een technisch probleem heeft. Meestal is het slechts een van de onderdelen dat beschadigd is, maar om het op te lossen moet men van telefoon veranderen. Phonebloks wil de toekomst van de smartphone worden, een soort technologische LEGO.

Het is Dave Hakkens, een Nederlandse uitvinder, die het idee had om de geprogrammeerde vergankelijkheid van onze dure smartphones aan te pakken.
Phonebloks bestaat uit onafhankelijke verwijderbare blokken. De blokken worden verbonden met de basis, die alles bijeenhoudt en er een complete en ergonomische telefoon van maakt. Indien een van de blokken (componenten) stuk gaat of indien u hem wil upgraden, dan moet u enkel maar de blok zelf vervangen, en niet de hele telefoon.
Hoe werkt het?
De "Blokstore" lijkt op een Appstore, maar dan voor componenten. In de store kan u de blokken kopen waaruit uw telefoon zal bestaan en kan u uw oude blokken doorverkopen aan andere gebruikers. Verschillende bedrijven zullen deze blokken ontwikkelen en verkopen. U hebt de keuze tussen het kopen van een reeds samengestelde telefoon, of hem zelf samenstellen en alle specificaties kiezen.
Het idee is er dus al, de zin en de noodzaak om hem te maken ook, nu moeten nog de nodige gelden gevonden worden voor de financiering. Om het idee concreet uit te werken is er een minimum aan steun nodig, en u kan helpen via deze link.

Back to top button
Close
Close