Waarom de Belgen minder dan 15 apps downloaden op hun smartphone

Een enquête gerealiseerd door bureau Tapptic ontcijfert het gedrag van Belgen ten overstaan van applicaties. Zo zeggen de consumenten dat ze klaar zijn mobiele apps te gebruiken, maar onder bepaalde voorwaarden..

post-image-3
Hoewel er vandaag meer dan twee miljoen apps op de markt bestaan (alle stores samengenomen), hebben de meeste smartphonegebruikers (60%) er minder dan 15 op hun gsm staan!
Sterker nog, 7% onder hen melden dat ze nog nooit apps hebben geïnstalleerd. De consument wil zich het leven niet bemoeilijken met een massa apps die hij toch niet zou gebruiken,” zegt Christophe Châtillon, oprichter van het mobiel bureau Tapptic.
Deze cijfers zijn een ernstige waarschuwing aan het adres van ontwikkelaars en uitgevers; zeker omdat de app, eens ze gedownload is, consumenten en bedrijven moet blijven tevreden stemmen.
Want inderdaad, als een app niet wordt gebruikt, wordt hij eenvoudigweg verwijderd.
Een andere opmerkelijke vaststelling: statistische software wijst uit dat 90% van de geïnstalleerde apps binnen de 90 dagen worden verwijderd! Dit gebeurt om verschillende redenen: nutteloze app, de gebruiker verliest zijn interesse, de uitgever zorgt niet voor updates, werkingsproblemen, enz.
Back to top button
Close
Close