bpost bank haalt zijn vertraging op het mobiele in en pakt uit met een Belgische primeur

Sinds bijna 2 jaar nu probeert bpost bank om zich in alle sectoren te moderniseren. Hiervoor was het absoluut nodig om een bankapp te ontwikkelen. Dat is voortaan gebeurd, maar de bank van de post houdt het daar niet bij en biedt bovendien een unieke en nieuwe betalingsoplossing aan in België. We leiden u rond…

post-image-3
Vanaf januari 2014 zal bpost bank de toepassing  MOBILEbanking voor smartphones en tablets lanceren. Deze zal beschikbaar zijn op de App Store en op Google Play. Gebruikers van de app kunnen hun gebruikelijke bankverrichtingen doen via de app, zoals stortingen, het raadplegen van hun account en het beheren en creëren van hun lijst met begunstigden. Op de tablets wordt de mogelijkheid geboden om verschillende profielen te creëren, zodat bijvoorbeeld alle leden van hetzelfde gezin de app kunnen gebruiken op één enkele tablet, met gepersonaliseerde profielen.  
  
SEQR: Belgische exclusiviteit 
  
bpost bank zal in de lente van 2014 uitpakken met een Belgische primeur: de mobiele betalingsapp SEQR (spreek uit als het Engelse “secure”). Met deze app kan je snel, veilig en gratis je betalingen regelen, zowel online als in de winkel. De klant van bpost bank downloadt de app SEQR op zijn mobiel toestel, en scant vervolgens een QR-code die te vinden is op de kassa’s van de partner-verkooppunten, om zijn betaling te doen. Dit kan via Wifi of 3G; indien je telefoon is uitgerust met de NFC-technologie, volstaat het om het toestel in de buurt van de code te plaatsen. De betaling wordt dan gevalideerd via een persoonlijke pincode en de account van de klant wordt onmiddellijk gedebiteerd. Om te beginnen zullen de klanten van bpost bank hun aankopen zo snel en veilig per gsm kunnen afrekenen bij McDonald’s, dat als eerste de SEQR-technologie aan zijn klanten zal aanbieden.
 
Daar wringt het schoentje een beetje. McDonald`s stapt als enige mee in het project op dit moment, er zal een echte test nodig zijn met bijvoorbeeld een grootwarenhuis om een idee te krijgen van de impact en de appreciatie van het grote publiek.
 
We kregen in elk geval al de kans om de app uit te testen en het moet ons van het hart: we waren verbluft door de snelheid van de app en zijn gebruiksgemak. De toekomst ziet er ongetwijfeld mooi uit voor dit soort betalingen via smartphones in fysieke winkels.
Back to top button
Close
Close