Apple koopt de start-up PrimeSense over, maar waarom?

Apple heeft de Israëlische start-up PrimeSense overgenomen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in 3D-sensors die bewegingen kunnen herkennen. Het nut van deze overname werpt vragen op maar er zijn twee mogelijke pistes voor het toekomstig gebruik van de technologie van  PrimeSense.

post-image-3
Een woordvoerder van Apple heeft de overname bevestigd, maar wilde geen bedrag geven. In de Israëlische media werd gesproken over een bedrag van ongeveer 350 miljoen dollar (260 miljoen euro). "Apple neemt af ten toe kleine technologische bedrijven over, maar we communiceren gewoonlijk niet over deze overnames,” zo meldde het bedrijf in een e-mail.  
 
Een woordvoerder van PrimeSense zegt: "We bevestigen het akkoord met Apple. Meer informatie kunnen we in dit stadium niet geven.”
 
De overname van PrimeSense is de tweede overname op rij van Apple in Israël, na de overname in januari 2012 van Anobit, een bedrijf gespecialiseerd in flash geheugen. De technologie van Primesense, die elektronische en informaticatoestellen een 3D-zicht biedt, werd gebruikt door Microsoft voor het maken van de Kinect, de bewegingssensor van zijn spelconsole Xbox.
 
Twee mogelijke pistes
 
Er kunnen twee mogelijkheden worden overwogen met deze overname. Eerst en vooral zou de 3D-technologie van PrimseSense gebruikt kunnen worden om de Apple TV te optimaliseren, in het bijzonder in de behuizing van de Apple TV. Maar er kan ook een andere strategie schuilen achter de overname van PrimeSense: de sensor zou technologische steun kunnen bieden aan Siri, de stemherkenningstechnologie die vandaag is geïntegreerd in de smartphones van Apple.
Back to top button
Close
Close