Prophets brengt Rubens tot leven met iBeacon

Prophets creëerde een prototype met de iBeacon technologie in het Antwerpse Rubenshuis. De mobiele applicatie voor smartphones en tablets blaast nieuw leven in de klassieke kunst van Peter Paul Rubens!

post-image-3
Een `beacon` is een draadloos object dat in een kamer wordt gehangen. De `beacon` stuurt via de iBeacon technologie een `push` bericht naar de iPhone of iPad van voorbijgangers waardoor zij met hun omgeving kunnen interageren. Het is de programmeur die instelt hoe dicht een bezoeker bij een beacon moet staan om een bericht te kunnen ontvangen. De applicatie werkt ook met Android smartphones en tablets. 

Apple iBeacon technology applied to classical art in Antwerp Museum from ProphetsAgency on Vimeo.

Prophets bestudeert nu samen met de Antwerpse museau de mogelijkheden die iBeacon voor hen biedt. De applicatie biedt vele voordelen: gaande van individuele gidsbeurten in musea, interactieve bezoeken voor kinderen, extra informatie bij kunstwerken die zich niet in het museum bevinden,... Het is de bedoeling dat iBeacon uiteindelijk geïntegreerd wordt in de ontwikkeling van een nieuwe mobiele applicatie voor Antwerpse musea.
Back to top button
Close
Close