Google verkoopt zijn Motorola smartphones aan het Chinese Lenovo

Lenovo Group heeft woensdag bekend gemaakt dat het de smartphone afdeling van Motorola gekocht heeft van Google voor 2,91 miljard dollar (2,11 miljard euro). Dat is meteen de grootste operatie ooit uitgevoerd door een Chinees bedrijf in de high tech sector.

post-image-3

Lenovo had verleden week al gemeld dat het de low end x86 servers van IBM overnam voor 2,3 miljard dollars, na eerder al in 2005 zijn PC-afdeling verworven te hebben.
De financiële directeur van de Chinese groep heeft donderdag gezegd dat hij de operatie met liquide middelen zou financieren, en sloot uit dat hij de schuldenmarkt zou bevragen; hij voegde eraan toe dat hij vorig jaar over een schatkist van 3 miljard dollar beschikte.
Hij verklaarde tevens dat de groep zeer optimistisch was over de kansen om Motorola terug op het pad van de rendabiliteit te brengen en dat Lenovo met deze overname een belangrijke speler wil worden in de Verenigde Staten en Latijns Amerika.
Volgens zijn ramingen zou het aandeel van Lenovo op de markt van mobiele telefoons met een percentage van 1,5 punt moeten stijgen. Google had de fabrikant van mobiele telefoons in 2012 gekocht voor 12,5 miljard dollar, maar had tevergeefs getracht om het merk terug een belangrijke rol te laten spelen op de markt.


(via Reuters)

Back to top button
Close
Close