Twitter loopt  vertraging op

Twitter meldt een duidelijke vertraging van het aantal gebruikers van zijn diensten tijdens de drie laatste maanden van 2013. Hierdoor zakte het aandeel van de  microbloggingsite met meer dan 10%.

post-image-3
De groep publiceerde zijn eerste driemaandelijkse resultaten sinds zijn beursgang op 7 november 2013.  
 
Terwijl de prijs van deze operatie was vastgelegd op 26 dollar, kende het Twitter-aandeel op drie maand tijd een sterke stijging – woensdag sloot het af op 65,97 dollar – zonder dat er nieuwe elementen over het bedrijf waren die zo’n verhoging konden rechtvaardigen.
 
De beursvalorisatie die het bedrijf heeft bereikt, meer dan 36 miljard dollar (26,6 miljard euro) is vooral gebaseerd op de veronderstelling dat de groep zal blijven groeien tegen een sterk ritme om op termijn even groot te worden als Facebook, dat vijf keer meer gebruikers telt dan Twitter.
 
Het sociaal netwerk zei wel dat het tijdens het laatste trimester van 2013 een omzet haalde van 243 miljoen dollar, waarbij het de verwachtingen van de financiële analisten duidelijk oversteeg – zij hadden gemiddeld gerekend op 218,2 miljoen.  Maar de stijging van het aantal gebruikers, een gegeven dat van nabij wordt opgevolgd door de onderzoekers, laat blijkbaar te wensen over.
Tijdens de laatste trimesters van 2013 bedroeg het gemiddeld aantal maandelijkse gebruikers 241 miljoen, een stijging van 3,8% in vergelijking met vorig trimester, of de zwakste vooruitgang sinds Twitter de gegevens over zijn gebruikers is beginnen publiceren.
Bovendien is het aantal raadplegingen van de "Timeline" (de informatiestroom) gedaald van 159 naar 148 miljard tijdens het vierde trimester, wat lijkt te suggereren dat de gebruikers hun accounts minder vaak hebben geactualiseerd.
Dit gezegd zijnde lijkt het erop dat het reclamemodel dat Twitter heeft aangenomen, waarbij advertenties van de gebruikers bij iedere actualisatie op de “Timeline” worden gezet, vruchten afwerpen.   
De groep preciseerde dat ze 1,49 dollar hebben binnengehaald per 1.000 consultaties van de "Timeline", een stijging van 76% in vergelijking met dezelfde periode van 2012.
Back to top button
Close
Close