De eerste Google-uurwerken worden op de markt gebracht door LG en Motorola

LG Electronics en Motorola Solutions zijn de eerste fabrikanten die de komende maanden uurwerken zullen aanbieden met het besturingssysteem Android van Google.

post-image-3
De Zuid-Koreaanse groep liet dinsdag weten dat zijn eerste model ‘smart watch”, de G Watch, beschikbaar zou zijn in de loop van het tweede trimester; het Amerikaanse bedrijf is van plan om zijn Moto 360 deze zomer uit te brengen.  
 
Het merk Fossil Group, dat accessoires op de markt brengt, kondigt van zijn kant aan dat het heeft samengewerkt met de internetreus aan objecten die werken op Android.
 
Google heeft aangekondigd dat er binnenkort uurwerken op de markt komen die zijn mobiel exploitatiesysteem gebruiken. Het bedrijf verspreidde een video op zijn officiële blog, waarop mensen te zien zijn die praten met hun horloge om de scores te checken van sportieve evenementen, de muziek te controleren die ze beluisteren, sms’en te beantwoorden of zelfs hun garagepoort openen.
  
Door te kiezen voor verschillende partnerships voor de ontwikkeling van zijn “intelligente horloges” hoopt de Californische groep de dynamiek te reproduceren die van Android het meest populaire besturingssysteem heeft gemaakt, waar vandaag meer dan 3 smartphones op 4 mee zijn uitgerust.  
 
Google, die zo op de eerste lijn staat op de markt van geconnecteerde accessoires (zoals uurwerken of brillen), heeft dinsdag ook een overzicht onthuld van zijn project “Android Wear”, speciaal bestemd voor ontwikkelaars, zodat ze kunnen beginnen met het creëren van apps die speciaal worden ontwikkeld om het potentieel van deze objecten te exploiteren.  
 
Deze uurwerken, die een draadloze verbinding kunnen maken met een gsm, kunnen bijvoorbeeld worden uitgerust met een reeks van sensoren, wat de weg vrijmaakt voor apps waarmee je bijvoorbeeld het hartritme van de drager van het uurwerk kan controleren terwijl hij sport, of de afstand evalueren die hij heeft afgelegd.
Back to top button
Close
Close