IBM gaat Brussel helpen bij zijn mobiliteitsproblemen

IBM en de Brusselse Minister van Vervoer en Openbare Werken, Brigitte Grouwels, hebben aangekondigd dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van IBM de beurs Smarter City heeft gekregen. Hiermee zou Brussel preciezer moeten kunnen inspelen op de transportnoden van de toekomst.

post-image-3
Brussel is één van de 16 steden ter wereld die de hulp van IBM zullen krijgen om innoverende oplossingen te vinden op het vlak van transport. Dankzij de beurs Smarter City zal het Gewest projecten kunnen uitvoeren om zijn verkeersproblemen op te lossen.
 
Omdat de hoofdstad van ons land één van de drukste hoofdsteden is ter wereld, met veel files, is de stad momenteel op zoek naar manieren om in te spelen op de noden van zijn burgers en zet ze alles op alles om het verkeer vlotter te laten verlopen.  
 
Brussel is op zoek naar een coherent en uniform transportsysteem dat alle soorten mobiliteit integreert (trein, bus metro, Vilo, Cambio, taxi, enz….). Het Brussels Gewest is daarom bezig met een routeplan voor een besturingssysteem waarmee het Gewest een multimodaal transportsysteem op punt kan stellen. En om dus de drukte in de stad te beperken en het verkeer te verbeteren.
 
Smarter Cities Challenge is een programma dat IBM-teams, die bestaan uit getalenteerde specialisten, uitstuurt en dat steden en streken in de wereld uitkiest om pro deo expertise te leveren over de moeilijke problemen waar plaatselijke gemeenschappen vandaag voor staan. Dit jaar zal IBM meer dan zestien steden en streken wereldwijd bijstaan en vragen beantwoorden over bijvoorbeeld waterverwerking, voeding, bronnen van inkomsten, werkgelegenheid, efficiënt verkeer en openbare veiligheid.  
  
"IBM bestuurt dit plaatselijk probleem nu al sinds maanden en werkt aan een oplossing,” zegt Jacques Platieau, CEO van IBM België. “Het verlangen en het enthousiasme van de Brusselse regering om dit probleem op te lossen, was één van de meest overtuigende argumenten voor deze beurs Smarter City".
Gedurende drie weken heeft een team van IBM in Brussel pertinente data verzameld en geanalyseerd, en gepraat met tientalen personen uit de regering, burgers, bedrijven en verenigingen zonder winstoogmerk.
 
Zo hebben ze verschillende standpunten en ook mogelijke oplossingen voor het probleem kunnen analyseren. Nu deze etappe achter de rug is, stelt IBM zijn aanbevelingen voor om deze problemen op te lossen. Dit wordt tijdens de komende weken gevolgd door een schriftelijk plan, dat meer gedetailleerd beschrijft hoe de aanbevelingen tot uitvoer gebracht kunnen worden.
Back to top button
Close
Close