blue2purple beheert de Adwords-campagnes van LaCie overal ter wereld

LaCie, toonaangevende leverancier van toestellen voor dataopslag, heeft het beheer van zijn Adwords-campagnes over de hele wereld toevertrouwd aan blue2purple. Het resultaat hiervan is dat hij veel goedkoper klanten kan werven en zijn return on investment spectaculair verbetert.

post-image-3
Het bureau blue2purple is gespecialiseerd in Performance Marketing. De voornaamste doelstelling, die ze moesten verwezenlijken, was het verhogen van de wereldwijde verkoop van LaCie via de e-commercesite van het merk, in functie van de staat van de stock in ieder land waar LaCie actief is.
 
Om aankopen op de site te stimuleren, gebruikte blue2purple DS3, een tool voor Inventory Management van de Google-suite, waarmee je de volledige stock in real time op het Adwords-platform van Google kan zetten. “We tonen geen advertenties aan gebruikers wanneer een product niet of niet langer beschikbaar is op de site,” legt Laurence Baeten uit. “Deze inventaris wordt op dagelijkse basis geüpdatet, om het mediabudget dat LaCie toekent aan Adwords voortdurend te optimaliseren. Als een product niet langer op voorraad is, houdt de campagne onmiddellijk op.”
 
Naast dit dynamisch stockbeheer maakte blue2purple ook gebruik van remarketing, een techniek waarmee je een nieuw reclamebericht kan sturen naar gebruikers die de site verlaten zonder iets te hebben gekocht of zonder hun aankoop te hebben afgerond. “Dit bericht wordt gepersonaliseerd in functie van de fase van de traditionele aankoopcyclus waarin de klant zich bevond,” preciseert Stéphane Jamin, Channel Marketing Supervisor. “Op die manier kunnen wij specifieke stimuli geven aan de klant en hem een nieuwe reden geven om naar de site terug te keren.”
 
Het resultaat voor LaCie: in amper twee maanden tijd is de kost om nieuwe klanten te werven, wereldwijd met 25% gedaald, terwijl de kost per klik voor reclameadvertenties met 8% daalde. En tenslotte steeg de return on investment van de Adwords-campagnes over dezelfde periode aanzienlijk, met 26%.  
Back to top button
Close
Close