Test: Wat is de Ice-Phone waard?

Enkele maanden geleden werd hij met grote trom aangekondigd. Maar heeft de Belgische smartphone onze specialisten overtuigd? Is hij heel wat meer dan een opzichtig uurwerk of moeten we hem onmiddellijk in de kast opbergen?

post-image-3
De mobiele ontwikkelaars en specialisten van bij Tapptic hebben de Ice-Phone, versie 4, getest. Eerst en vooral is er de prijs (149 €). Voor dit object ligt de prijs te hoog, in vergelijking met de Motorola "Moto G", bijvoorbeeld. Wat er daarna in het oog springt is het scherm. Het reageert helemaal niet en biedt maar erg weinig mogelijkheden op het niveau van zijn kijkhoeken, dat is een ontgoocheling. We merken de aanwezigheid van een knop “Menu”, wat niet meer wordt aanbevolen sinds Android 2.3, maar goed, dat is een detail. Vervelender is de bedekking, die niets toevoegt, behalve een IceWatch-widget. We hadden beter verwacht.
Op het vlak van de afwerkingen is er jammer genoeg ook geen verbetering. De kwaliteit is ruw en vertoont soms enkele gebreken.
En dan tenslotte is er nog een “schandalig”  slechte APN en zijn er geen NFC en MHL voorzien, wat onze mobiele specialisten snel heeft ontgoocheld zodat ze dit object het statuut van decoratief uurwerk hebben gegeven. Terug naar de bron, in zekere zin…
Onze conclusie : deze “nieuwe Belgische smartphone” is een bittere ontgoocheling – we kunnen alleen maar hopen dat het niet de laatste zal zijn.
 
Back to top button
Close
Close