Google wil de hele wereld verbinden via drones

Google heeft de constructeur van drones op zonne-energie, Titan Aerospace, overgenomen. Het is zijn bedoeling om internet toegankelijk te maken op de meest afgelegen uithoeken van onze planeet.

post-image-3
De CEO van Titan, Vern Raburn, gaf geen enkele financiële precisering over deze transactie die, zo zei hij, maandagochtend gebeurde.
  
Google heeft vorig jaar een klein experimenteel netwerk van atmosferische ballonnen ingewijd, dat de naam Project Loon kreeg, en bestemd was om internet in de zuidelijke hemisfeer te democratiseren.  
  
"De atmosferische satellieten kunnen internet brengen bij miljoenen personen en andere problemen oplossen, zoals voor hulp zorgen bij natuurlijke catastrofes en bij ecologische schade zoals ontbossing,” legt Google uit in een persbericht, waarmee het bedrijf de overname van Titan en de informatie van de Wall Street Journal bevestigt.  
  
Enkele weken eerder had Facebook gemeld dat het van plan was om satellieten en drones op zonne-energie te bouwen. Begin maart zei het bedrijf dat het onderhandelde over de overname van Titan voor 60 miljoen dollar, zo meldden de media toen.  
  
Titan ontwikkelt "atmosferische satellieten" aangedreven door zonne-energie, volgens zijn internetsite, en hun commerciële exploitatie is voorzien voor 2015. Deze satellieten kunnen vijf jaar in een baan om de aarde blijven draaien op een hoogte van ongeveer 20.000 meter.
(met Reuters)
Back to top button
Close
Close