Facebook lanceert Nearby Friends en wurmt zich nog wat dieper binnen in uw privésfeer

Facebook lanceert vandaag een nieuwe functionaliteit, Nearby Friends. Hiermee kunt u weten waar uw vrienden zich bevinden en omgekeerd. De functionaliteit is controversieel, zeker wat privacy en privégegevens betreft. Maar u kunt kiezen of u de optie activeert of niet, zodat Facebook haar kan voorstellen als een app om de banden met uw vrienden te versterken.

post-image-3

Nearby Friends helpt u om te ontdekken of uw vrienden bij u in de buurt zijn of onderweg. Indien u de optie Nearby Friends activeert, zult u af en toe te horen krijgen dat een van uw vrienden in uw buurt is, zodat u hem of haar kunt contacteren en ontmoeten. Als u bijvoorbeeld op weg bent naar de cinema, zegt Nearby Friends u wie van uw vrienden in de buurt is, zodat u samen naar de film kunt of elkaar ontmoeten na afloop ervan.  

Een ander aspect van deze functie: u kunt ook bepaalde vrienden vermijden die u misschien liever niet tegen het lijf loopt op dat moment…

Nearby Friends is een optionele app. U kunt kiezen wie mag weten of u in de buurt bent (bijvoorbeeld: uw vrienden, uw beste vrienden, of een lijst met specifieke vrienden) en u kunt de functionaliteit op ieder moment aan- of uitschakelen.

Het delen van uw lokalisatie via Nearby Friends vindt plaats in de twee richtingen, uw vrienden en uzelf moeten de app Nearby Friends activeren en beide partijen moeten accepteren om hun geolokalisatiedata met elkaar te delen. Uw vrienden zullen dus alleen maar weten dat u in de buurt bent als u deze informatie met hen hebt gedeeld en omgekeerd. We zijn geneigd om te zeggen: “dat is toch al iets…”

 

Back to top button
Close
Close