Binnenkort wordt het mogelijk om geld via Facebook te verzenden

Facebook staat op het punt om het statuut van elektronische financiële instelling te verkrijgen in Europa. Hierdoor zullen de gebruikers elkaar weldra geld kunnen toesturen.

post-image-3

Het is de Financial Times die het bericht uitbrengt. Facebook zou over amper enkele weken een elektronische financiële instelling kunnen worden. De onderneming had hiervoor vroeger al een aanvraag ingediend en de instemming van Ierland zou binnenkort volgen. Net als bijvoorbeeld Google en eBay maakt ook Facebook gebruik van een Ierse licentie om overal in Europa te kunnen werken.
 
De Facebook gebruikers moeten niet noodzakelijkerwijze geld storten op hun rekening, maar zij moeten wel hun bestaande bankrekening koppelen aan hun account op het sociale netwerk. Zodra Facebook de onderhandelingen afgerond zou hebben met TransferWise, Moni Technologies en Azimo zou het geld ook buiten de Europese grenzen verstuurd kunnen worden.
 
Het lijkt erop dat Facebook zich niet enkel op Europa wil richten, maar ook op de ontwikkelingslanden. Binnenkort zou geld ontvangen kunnen worden vanuit of via Europa. In Afrika en binnenkort ook in Roemenië wordt de sms al jaren gebruikt als monetair platform. Het lijkt erop dat Facebook streeft naar eenzelfde status.
 
Dit initiatief valt samen met de recente activiteiten van Facebook om in de ontwikkelingslanden toegang te bieden tot het internet en de digitale communicatiediensten. Met dit doel werd Internet.org opgericht en werd Whatsapp overgenomen.

Back to top button
Close
Close